OCSB 2007


Az idei OCSB-n kevesebb csapat vett részt, mint az utóbbi években megszokott.
Viszont a Szegedi Kendó Egyesület két csapatot is indított.
Az "A" csapat tagjai voltak:
Tóth Balázs
Hatvani Lóránt
Nagy Bálint
Frank István
Tráser Tamás
A "B" csapatban szerepeltek:
Turcsányi Lajos
Gajdátsy Gábor
Berényi György
Ábrahám Attila
Bihari József

"B" csapatunk nem szerepelt megítélésem szerint olyan rosszul. Kemény küzdelmet vívtak, de vesztettek a pool küzdelmek során. Ami egyértelműen látszott az a tapasztalatlanság, illetve az, hogy ha nincs valaki mögött kemény edzésmunka, akkor nem tudja felvenni a versenyt a többiekkel szemben. Ez egyértelmű és ezt tessék figyelembe venni a jövőben!
Ki kell viszont a "B" csapatból emelnem Gajdátsy Gábor szereplését, aki két nagyon szép nyertes vívással kivívta a bírók elismerését is és ezt a munkát egy Fighting Spirit díjjal jutalmazták számára. Így tovább Gábor, nem véletlen volt, azthiszem ez már érett az utóbbi időben!

"A" csapatunk sajnos nem szerepelt olyan jól, mint vártuk magunktól. A pool küzdelmekben gond nélkül legyőztük Debrecen csapatát (4 győzelemmel és egy döntetlennel), utána viszont jött a győrzámolyi gárda, aki elég rendesen elpáholt bennünket. Tény, hogy erősebbek, ezt tudjuk mindannyian. Ettől függetlenül úgy gondolom utólag, hogy lelkileg nem úgy álltunk fel ellenük mint kellett volna. Szerintem fejben még a kezdés előtt elveszettnek éreztük a meccset és ez volt szerintem az első hiba!
A pool második hely után a C pool első helyezettjével, az MJKK "A" csapattal kerültünk össze. Utólag visszagondolva úgy érzem, verhetőek voltak, és nyernünk kellett volna, erre kikaptunk 3-2-re. Hogy miért és hol hibáztunk azt pontosan nem tudom, talán túl síma volt a győrzámolyi vereség előtte. De tény, hogy volt aki kapkodott és szerintem egy gyengébbtől símán kikapott, volt aki küzdött, de megújulni nem tudott a vívásában és kikapott egy találattal, volt aki meg olyan gyorsan kapott két találatot mint talán még soha életében. Direkt azért nem írtam neveket, mert nem a személyek maguk a fontosak azt hiszem, hanem az hogy mindez megtörtént így. Én nem éreztem magunkban a csapat egységét a maximális koncentrációt és a mindennél erősebb küzdeni akarást.
Nyilván ezek az én gondolataim és érzéseim csak a vereségekről és azoknak okairól, de mivel maga az egy fájó tény, hogy kiestünk már a 8 között, ezért úgy gondolom, hogy nem árthat ha leírom a véleményem a szereplésünkről. Várom a hozzászólásaitokat ebben a témában is, akár a fórumban, akár egy cikk formájában amit szívesen felteszek ha megírjátok a véleményeteket... A mi egyesületünkben azt gondolom nincsenek tabuk és ez nagyon rendjén van így, úgyhogy ha van gondolatotok ami most kikivánkozik belőletek, akkor hajrá elő vele. Nem az önmarcangolás kell, csak a reális tisztánlátás!
Nyáron Hungária kupa, HAJRÁ SZEGED!

TT

u.i.: Képeket küld a Gábor remélem, és akkor felteszem azokat is!

 

   
2007. május 14., hétfő
 
Hírarchivum   Home   E-mail

A Szegedi Kendó Egyesület honlapja - 2007.
Az oldal fenntartója a Szabad Szoftver Egyesület
www.sse.hu