Balázs Japánban 2.


Miután elmúlt a tájfun, még pár napig keményen esett az eső, de az már nem zavart bennünket abban, hogy eljussunk edzésre. Az első pár edzésem egy Tokyoban nagyon erős iskolában az Ikubunkan középiskolában volt. A mesterük Kitaguchi sensei, aki Abe mester régi barátja. Tőlünk, Hachioji-ból az Ikubunkanig kb. másfél óra volt az út, vonattal, metróval, vonattal és gyalog.
Amikor először mentünk, késésben voltunk ezért az állomáshoz taxit hívtak.
Az volt a gond hogy az utat még a taxis sem tudta, ezért kiszállt a kocsiból és megkérdezett egy járókelőt. Akkor azt mondtuk hogy köszike szépen, majd megtaláljuk. Meg is találtuk. Csak a bemelegítsről késtünk el hála az égnek. Jó volt az edzés, nagyon jókat vívtunk, és a végén még Kitaguchi mesterrel is tudtunk vívni.
Nagyon sokat tanultam, és jó tanácsokat kaptam.
4 napig edzettünk itt, és az utolsó nap elmentünk versenyezni egy másik nagyon erős isolába, ami a Takanawa nevet viseli. Sajnos az Ikubunkan kétszer kikapott. Aztán volt egy kis meglepi ugyanis mi a barátommal is versenyezhettünk, velünk egykorúak ellen. Kissé meglepődtem. Kettőt vívhattunk, én elsőre kikaptam, aztán meg nyertem.
Ezek után volt egy kellemes vívós edzés amin tudtam vívni a Takanawa iskola mesterével, Kai senseiel. Nagyon erős és kemény mester. A diákokkal is nagyon szigorú, de magvan az eredménye. A Takanawa iskola egész Japánban erősnek számít.
Másnaptól egy új iskolát látogattunk meg aminek Obirin Gakuen a neve. Itt hármat edzettünk egyenlőre. A mesterük Miura sensei, szintén Abe mester barátja. Ebben az iskolában nagyon nagy fegyelem és tisztelettudás jellemezte a diákokat. A csapatkapitányuk Yamazaki Kento a Terunuma család régi barátjainak fia. Velük nagyon jóban voltunk, többször is találkoztunk és kajáltunk együtt.
Az Obirines edzések igazi kemény edzések voltak Uchikomi, Kakari és Oikomi geikokkal dúsítva. Itt rengeteg hibámat javították ki és ezért nagyon hálás vagyok.
Ekkora már nagyon körvonalazódott a Kokushikanos edzésünk. Többször is beszéltem Babossal telefonon, és kicsit intézkedni kellett, de végül másfél hettel az érkezésem után mondta hogy mehetünk.

   
2007. szeptember 02., vasárnap
 
Hírarchivum   Home   E-mail

A Szegedi Kendó Egyesület honlapja - 2007.
Az oldal fenntartója a Szabad Szoftver Egyesület
www.sse.hu