Balázs Japánban 4.


A Kokushikan egyetem után az anyuka mondta nekem, hogy egy hét pihenő. Ez volt az egyetlen dolog amely egy kicsikét kellemetlen volt.(1 hét az egész ottlétem negyede :)) De azért annyira nem volt gáz, főleg, hogy igazán belekóstolhattam a japán kultúrába, sőt még egyszer a Kokushikanra is visszamehettem. Na de ne vágjunk a dolgok elébe. :) Az Egyetem utáni napon a családdal és a család családjával...:) (apuka testvére, apuka testvérének a fia, apuka szülei) elmentem a Tokyohoz közeli Kawaguchi tóhoz, egy gőzfürdős nagyon jó szállodába. Elsétáltunk az autópályáig, és ott kis lépcsőn föl lehet menni egy kis kitérőbe ahol a helyközi buszmegálló van. Ott vettek föl minket kocsival és kb 1 órát kocsikáztunk mire odaértünk. Közben megálltunk a tó mentén fagyizni, csónakázni meg vízibiciklizni. A csónak és a vízibickli külön élmény volt.
A csónak nagyon kicsi volt és iszonyat gyorsan ment, a vízibiciklit meg olyan vadállatmódon hajtottuk, hogy letört a pedálja. Gyorsan ott is hagytuk :).
A szálloda tradícionális japán szálloda volt, vagy legalábbis a szobák.
Mindenki yukatában járt meg kicsi papucsokban(wc-n külön papucs). A kaja nagyon jó volt, sokat ettünk. a gőzfürdő nagyon jó volt, mondjuk majdnem szétégtem a vízben olyan forró volt, de utána kitisztul az ember. Egy napot töltöttünk a szállodában, aztán hazamentünk. Ezek után egy-két nap teljes csönd, semmmi még a házból sem nagyon mentünk ki, úgyhogy az időt japán tanulásra használtam.
Abban az időszakban japánban van egy ünnepség amit macurinak hívnak és mindenki tűzijátékozik. Vannak természetesen nagy tűzijátékok is. Ez a hanabi taikai. Atsushival és két haverjával elmentünk a városba kajálni és tűzijátékozni. Mivel csak egy bicaj volt ezért futnom kellett mellette.
Többször is mondta, hogy cseréljünk, de nem olyan családból származok én :D. Kb hajnali 1-ig bolyongtunk a városban, és amikor hazamentünk a mama mondta, hog másnap korán kelés, mert Babossal beszélt és nála tölthetek 2- vagy 3 napot.
Másnap pakolás, indulás Nagayamába. Babos várt minket aztán elmentünk enni egy McDonald's ba. A Mama ezek után hazament, én meg Baboshoz a lakásába.
Az a jó, hogy van egy használt cuccokat áruló üzletrendszer(Book off) és van ingyen buszjárata. Az a busz pedig történetesen Babos lakása közelében áll meg így ingyen lehet ingázni a lakás és az állomás között. A Book off bolt főként használt könyveket árul, de vannnak kendós cuccok is nagyon jó állapotban, így vettem egy ment és egy tarét 10000 forintért. (Jó ár nem?).
Elmentünk Tokyo (egyik:)) nagy belvárosi forgatagába amit Shibuyának hívnak. Külön élmény volt egy bolt amit Shobudou-nak hívnak és japánban mindenki arra a boltra esküszik. Ott vettem pár apróságot.
Az első este sikerült bemenni a Kokushikan termébe, ahol ketten edzettünk(már szünet volt). Az a fíling ami ott van az nagyon jó, sajnos így nem lehet elmondani, de mindenkinek kívánom, hogy egyszer jusson el oda.
Másnap délelőtt elmentünk egy helyre amit Hello Kitti's town-nak neveznek.(ebből szerintem mindenki tud következtetni:)). Ott van egy batárnagy kastélyszerű rózsszín épület amiben csak hallo Kittit lehet kapni(ja meg barátait:)). Maga az épület kb akkora Mint a Szeged Plaza.
Este megint elmentünk Shibuyába. Ott van világ legforgalmasabb gyalogosátkelőhelye, ami nem gyönge. A nap minden szakában kb 500 ember özönlik át egy zöld lámpánál :).
Találkoztunk egy birkózó sráccal aki szintén a Kokun van a TF-ről 1 évig.
Vele meg pár haverjával még elmentünk egy ivós helyre, ahol a wc-ben külön hányózsák volt kitéve.:) Másnap visszamentem Hachiojiba. Babos is jött mert még akkor nem ismertem ki annyira a város közlekedését, de a végére egész belejöttem. A mama jött ki az állomásra, beszélt egy kicsit Babossal, aztán hazamentünk.
Az elkövetkező két hétben már csak edzés volt(nagy örömömre) és még sikerült megismernem pár helyet.
Folyt. köv.

   
2007. szeptember 16., vasárnap
 
Hírarchivum   Home   E-mail

A Szegedi Kendó Egyesület honlapja - 2007.
Az oldal fenntartója a Szabad Szoftver Egyesület
www.sse.hu