Balázs Japánban 5.

Ebben a részben az utolsó, Japánban eltöltött 2 hetemet fogom elmesélni.
Ebben az időszakban már "csak" edzettem, így nem történt olyan sok dolog velem. Mikor visszajöttem Babostól még éppen szünet volt a középiskolákban ezért egy junior középiskolában tartott edzőtábor két napján vettünk részt. Itt 11-13 évesekkel edzettünk mindkétnap 7 órát. Nagyon jó alkalom volt az eddig elsajátítottak mélyítésére és nagyon sokat gyakoroltuk az alapokat, sőt még katáztunk is.
Ezek után már vége lett a szünetnek, a középikolákban is, így újból edzhettünk velünk egykorúakkal. Volt alkalmam megismerni mégegy középiskolát, a Hachioji Jissen Kookoo-t. Ebben az iskolában az első napon délelőtt és délután is edzettem. Nagyon tetszett a napirendjük, nekem ilyen szempontból ez a suli volt a legjobb. Reggel kelés korán aztán indulás az iskolába, ami most kivételesen nem volt messze, csupán két buszmegállóra. Egy kemény háromórás edzés volt délelőtt, utána egy légkondícionált Judo teremben kaja. Az ebédnek is megvolt a rituáléja. Két hosszú asztal volt egymással szemben(itt ültünk mi) és egy másik asztal keresztben a két hosszú asztal végén.(itt ült a mester Kato sensei). Az ebéd előtt mokusuo is volt, amit követve szétzabáltuk magunkat.(egy gyerek majdnem behányt :D) Mindenki el volt bágyadva a sok kajától ezért fogtuk magunkat, lefeküdtünk a tatamira és elaludtunk. Kb. 2 óra szunya után kelés, irány a dojo, öltözés és keiko. Ez különleges edzés volt mert jöttek más különböző iskolákból tanulók, mesterek, sőt még a rendörségről is jöttek nagyon erős kendósok. Igyekesztem minél többet vívni. Persze nem maradhatott el a fiatalok(azaz mi) szétkakariztatása sem. :D Fáradtan értünk haza.
Másnap szintén ebben az iskolában edzettünk de már csak egy edzés volt.
Versenyeztünk. Én háromszor kerültem sorra, kétszer nyertem egyszer vesztettem. Sok jó tanácsot kaptam Kato senseitől amiért nagyon hálás vagyok neki.
A következő két napon az általam legjobban kedvelt iskolába az Ikubunkan kookooba látogattunk ismét. Itt edzettem legelőször, és ennek az iskolának a stílusát kedveltem meg a legjobban. sokat oikomi és kakarigeikóztunk.
A fentmaradó időben(5 nap) az Obirin Gakuenben edzettem. Mivel az egyetemeken akkor szünet volt ezért ellátogattak egyetemisták is az edzésekre, ami azt jelentette, hogy bőven volt motodachi a kakarigeikóhoz :D. Az edzéseken kívül a kedves Terunuma és Yamazaki családokkal ellátogattunk az akkor zajló helyi ünnepségre és mindenféle jót láttunk, ettünk.
Az utolsó napon is edzettem, aztán elmentünk még vásárolni egyet.(mindenféle bigyók) Másnap reggel 5-kor kelés és indulás a reptérre.
Egy hónap nem kis idő de nem érezelegtünk, mert úgyis találkozunk még.
Úgy gondolom nagyon sokat kaptam ettől az egy hónaptól melyet persze főként a Terunuma családnak, családomnak és Abe senseinek köszönhetek.
Az is biztos, hogy egyhamar ha tehetem és lehetőségem lesz egyből visszamegyek.

   
2007. szeptember 30., vasárnap
 
Hírarchivum   Home   E-mail

A Szegedi Kendó Egyesület honlapja - 2007.
Az oldal fenntartója a Szabad Szoftver Egyesület
www.sse.hu