Prága 2011

Míg az elnöki család Pesten tette a dolgát az MKSZ Szain, addig néhányan felkerekedtünk és Prágát tűztük ki úticélul. 4 vagy 5 éve néhány szegedi már részt vett a Toru Giga kupán, de számomra teljesen új volt a dolog: a város és a verseny egyaránt. A mostani kendós delegáció úgy nézett ki, hogy Attila, Andi és Marci Békéscsabáról, illetve Tibi, Gyuri és én meg tudjuk honnan. Andi és Gyuri nem vállalták a kendós megmérettetést, így a maradék 4 főre hárult, hogy virítson valamit.

A csütörtök késő esti érkezés után sok mindenre már nem maradt idő, fáradtak is voltunk, ráadásul a kolesz krimóban még a jól megérdemelt söröcskét is megtagadták tőlünk, mert 2 perccel standolás után érkeztünk... Másnap szívtuk magunkba a kultúrát rendesen, de gyakran meg kellett állnunk 1-1 korsó sörre, mégis csak Csehországban voltunk. Az esti próbálkozás megint csak sikertelen volt a kolis klubnál, aznap éppen zártkörű buli volt...

Szombaton kis tévelygés után megérkeztünk a verseny helyszínére, ahol a bemelegítés során Tibi megmutatta Attilának, hogyan kell jó kotét vágni, mert előtte nekem pl mindig a tsubámat csapdosta (én meg cserébe a könyökhajlatát). A dolog annyira sikeres volt, hogy Attila meg is nyerte a poolját, mit ad Isten, a koték is célt találtak. Marci sajnos két vereséggel kiesett. Tibi másodikként lépett tovább egy gyors, oktatófilmbe való első és egy kicsit szerencsétlenebb második vívás után. Mint kiderült, nekem csak 1 ellenfelem volt a poolban, szerencsére ő nem jelentett igazán gondot. Nem rossz kezdés után aztán a 32-ből már egyikünk sem ment tovább. Tibinek megint nem kedvezett a szerencse, érezhetően jobb volt, mint az ellenfele, de az valahogy mégis kétszer talált az egy ellenében, míg Attila talán egy téves bírói ítélet miatt kényszerült búcsúzni. Az én esetem volt a legegyszerűbb, a későbbi győztes lengyel Szymiec kalapált el.

Nálam az egész dolog pozitívan csapódott le, hasznos tapasztalatokat szereztem, láttam néhány igen jó kendókát, akiknek a vívása példaértékű volt. A jövőben esetleg megérné jobban erőltetni ezeket a külföldi kiruccanásokat, feltételezem a szomszédos országokban is vannak kisebb-nagyobb versenyek és ha a távolság nem nagy, akkor a anyagilag még viszonylag jól meg is úszhatjuk. Véleményem szerint a kezdők és a haladók is csak jól járhatnának vele.

Zoli

2011. szeptember 20., kedd
 
Hírarchivum   Home   E-mail

A Szegedi Kendó Egyesület honlapja - 2007.
Az oldal fenntartója a Szabad Szoftver Egyesület
www.sse.hu