Újvidék kupa 2011

Ismeretségem a szerb kendósokkal már több éves.

Először Branko Borota ugrik be nekem, akivel még valamikor a 90-es években egy veszprémi bajnokságon (talán Hungária Kupán) találkoztunk először. Aztán természetesen régi barátomnak tekintem Mladan Jelicic-et akivel egy hétig egy szobában voltam Kitamotoban. Az utóbbi években pedig mindig találkozhatunk a Tisza Kupán egy-egy szerb csapattal. Megfordult már nálunk a versenyen egy belgrádi csapat is a Makoto klubból, Dusan Nikolic vezetésével. Szóval az ismeretség régről és sok irányból való. Így amikor néhány hete jött Csaba Pete barátomtól (ő idén fighting spirit díjat kapott nálunk) egy e-mail az Újvidék kupáról, egyből arra gondoltam, hogy ott a helyem...

Újvidék nincs messze Szegedtől, talán 130 kilométer csak az út odáig, azt is jobbára autópályán lehet megtenni. Sajnos a többiek a szegedi klubból nem tudtak idén jönni, mert azon a hétvégén rendezték a Prága Kupát, és hát a kendo-sör összetétel verhetetlen. :-) Ezért aztán vasárnap csak Laci fiammal kettesben indultunk el felfedezni Újvidéket.

A verseny egy városi sportcsarnokban volt megrendezve. Ifjúsági, női és férfi egyéni kategóriákban küzdöttek a versenyzők. Összesen 60 egynéhány indulóval. A szerb kendóra az erőteljes dinamikus mozgás a jellemző, és ez jött át a versenyen is. Sajnos a férfi döntőt nem tudták megtartani, mert az egyik döntősünk megsérült az elődöntőben. És bár ott még nyert két kotéval (sérülten fejezte azt be), de már a döntőre nem tudott sajnos felépülni, a hasán elszakadt egy izomcsomó, ami meggátolta a további küzdelemben. Összességében színvonalas és erős küzdelmeket láthattunk, ezen az élménydús versenyen.

Verseny után szabad jigeiko volt, ahol végre én is felvehettem a páncélomat és megmutathattam, hogy mit tudok. Őszintén mondom, hogy nagyon elfáradtam a végére, de hát a héten az már tulajdonképpen az 5. edzésem volt, így ezen nem lehet csodálkozni.

Hazafelé már ellazulva és az új élményekkel gazdagodva jöttünk haza. Érdemes volt elmennem, ha lehet, akkor jövőre is megteszem. Gyertek velem Ti is!

TT

2011. szeptember 28., szerda
 
Hírarchivum   Home   E-mail

A Szegedi Kendó Egyesület honlapja - 2007.
Az oldal fenntartója a Szabad Szoftver Egyesület
www.sse.hu