Tisza Kupa 2014

Tisza Kupa 2014, Szeged 2014.01.25.

Havas reggelre ébredt Szeged és az ország, de még a környező országok is, ezen a januári szombaton. Ez viszont nem tántorította el a csapatok nagy részét, hogy időben megérkezzenek a versenyre. Ki aznap reggel, ki már előző este megérkezett a városba. Akik már előző nap ideértek, részt vehettek a pénteki szegedi edzésen is.
A szervezők és segítőik már reggel 8-kor nekiálltak a Csonka János Műszaki Szakközépiskola és Szakiskola tornatermének a versenyre való felkészítéséhez. Egyesek padokat, asztalokat és székeket hordtak, voltak akik a két pályát mérték ki és fehér ragasztószalaggal jelölték annak széleit.
Kilenc órától elkezdtek szép lassan szivárogni a csapatok. Legnagyobb örömünkre majdnem minden nevezett csapat megérkezett. Sajnos a horvát és az egyik szerb csapat a szélsőséges időjárás és határlezárás miatt nem tudott ideérni. Viszont 9 szerb, 1 montenegrói, 1 román és 12 magyar csapat megjött.
A résztvevők átöltöztek, bemelegítettek és megkezdődött a regisztrációs folyamat illetve a shinai-k ellenőrzése is.
10 óra után pár perccel a szervezőbizottság felkérte a csapatokat, hogy sorakozzanak és a köszöntő után megkezdődtek az első csoportmeccsek.
Az általában 3 csapatos csoportokból az első két helyezett jutott tovább a második csoportkörbe. Innét is az első két csapat jutott tovább az egyenes kiesési szakaszba már, a 8 közé. A legjobb négy közé 2 szerb, a montenegrói és a fiatal Főnixesek jutottak be. Az elődöntőkben a montenegróiak viszonylag gyorsan győzelmet arattak az egyik szerb csapat felett. A Főnixes srácoknak viszont meggyűlt a bajuk a másik szerb csapattal. Végül egy jó fél órás vívássorozat után egy ipon döntött a magyar csapat javára.
A döntőbe tehát a montenegrói Buducnost csapata és a budapesti Főnix A csapat jutott. Nem volt szükség hosszabbításra, a budapesti srácok remek és precíz vívással győzedelmeskedtek így ők lettek a Tisza Kupa 2014-es győztesei.Ez úton is gratulálunk nekik.
A verseny valamivel délután 5 óra után fejeződött be. Voltak akik részt vettek az esti összejövetelen, ahol finom marhapörkölt várta a megjelenteket, és voltak olyanok is akik maradtak a vasárnap megszervezett hősök edzésére. Legtöbben viszont összepakoltak és elindultak haza, hogy még időben megérkezzenek az időjárás miatt.
Nagy köszönet a szervezőknek a színvonalas és remek hangulatú versenyért.
Karl Béla
2014. február 02., vasárnap
 
Hírarchivum   Home   E-mail

A Szegedi Kendó Egyesület honlapja - 2007.
Az oldal fenntartója a Szabad Szoftver Egyesület
www.sse.hu