25 ippon Belgrádban

Október első hétvégéjén Belgrádban jártunk a 10. Belgrád kupán.

A verseny idén a legnagyobb létszámú európai verseny volt szerintem. A szervezők nagy marketingkampányt csaptak a versenynek, hogy minél nagyobb indulólétszámú legyen Belgrádban. Így aztán több mint 300 versenyző küzdött a különféle kategóriákban. Vasárnap például 42 csapat jött össze 5-5 fővel...

Az egyéni küzdelmekben szombaton különösebb eredményt nem értünk el, de vasárnapra a csapatok küzdelmére összeszedtük magunkat. Azt gondolom igazi csapatként harcoltunk és végig próbáltunk közösen, a másikat segítve előrejutni. Nagyon koncentráltunk az előttünk álló feladatra. Jó volt a közös könnyed bemelegítés és az is hogy utána már a vívásokig végig együtt maradtunk. Egy kupacban Figyeltük az ellenfeleket és készültünk fejben és testben a küzdelmekre.

4 csapatos poolba kerültünk, de egy furcsa szabályrendszernek köszönhetően csak két ellenféllel kellett megküzdenünk. Ilyen szabályrendszer volt Clermont Ferrandban a 2014-es 26. Európa Bajnokságon is. A poolból 2. helyen jöttünk ki, nagyon jó vívásokkal és az első meccsen 7, a második meccsen 10 találattal. Az első helyen a Lengyelek jutottak tovább, akiknek 1 találattal több jutott! A 3. meccsünkön a pool után vittük tovább a szériát és 8 találatot vittünk be. Tehát az első 3 meccsen összesen 25 alkalommal értünk el ippont. Én nem emlékszem még ilyenre az egyesület történetében, hogy ennyi találatot szereztünk volna 3 meccsen! A 4. meccsre a Makoto csapata jött Belgrádból, akik jobbak voltak azt gondolom. Így sajnos a jó széria megtört, kiestünk.

De mindent egybevéve számomra az egész hétvége nagyon nagy élmény volt és őszintén örülök, hogy részese lehettem veletek! Köszönöm a társaságotokat, ezért érdemes volt elmenni veletek Belgrádba!!! Jövőre ismétlünk!

TT

2015. október 18., vasárnap
 
Hírarchivum   Home   E-mail

A Szegedi Kendó Egyesület honlapja - 2007.
Az oldal fenntartója a Szabad Szoftver Egyesület
www.sse.hu